За поръчки над 100 лв. - използвайте Категорията "Включи се"!

Качество на продуктите на Форевър Ливинг Продъктс

Колко са качествени продуктите на Форевър Ливинг Продъктс?

Форевър Ливинг Продъктс е най-големият производител и дистрибутор на алое вера в света. Притежаваме плантации в долината на Рио Гранде, в Южен Тексас, в Доминиканската република и в други части на Карибския регион – места с идеален климат за отглеждане на алое. За разлика от останалите производители, ние можем да ви кажем съвсем точно как и къде се отглежда нашето алое. Можем също така да гарантираме, че при отглеждането му не се използват никакви химически торове, пестициди или хербициди. Контролираме целия процес на производство – от избора кои листа са узрели, за да бъдат отрязани, до температурата на съхранение на гела след бутилиране.

Гелът от алое на Форевър се извлича от прясно отрязани узрели листа и се стабилизира в рамките на няколко часа, за да се запазят полезните му качества в най-голяма степен. Процесът на стабилизация е патентован от президента на Форевър Ливинг Продъктс – Рекс Моан. Към гела от алое вера не се добавят никакви изкуствени оцветители или аромати. Тъй като през годината реколтите са много, цветът, вкусът и консистенцията на напитките може да варира. Много компании добавят избелващи вещества към своите продукти с алое, за да запазят цвета им непроменен през цялата година. Ние твърдо вярваме, че цветът на гела е натурален и здравословен. Макар че голяма част от алое вера гела естествено се състои от вода, всеки, видял суровия гел, може да прецени, че той не е прозрачна и рядка течност.

 

 

Нашият гел от алое не е хомогенизиран или филтриран. Напитките ни са богати на пулпа, която се утаява и съдържа голяма част от полезните вещества, необходими за ежедневното здравословно хранене. Затова ви препоръчваме да разклащате добре бутилките с нашите продукти преди употреба. Някои компании произвеждат прецеден гел без пулпа, който е прозрачен като вода, а напоследък на голямо внимание се радват продукти, съдържащи не само гела от вътрешността на листата, но и тяхната обвивка, тъй като според производителите им те предлагат повече полезни качества. Те често забравят да споменат, че за да отстранят силния разхлабващ ефект на веществата в обвивката на листата, им се налага да филтрират гела през въглен, което неминуемо нарушава естествения баланс на полезните му съставки.

ФЛП няма нужда да рискува съдържанието на своето алое, като го подлага на подобни процедури. Традиционните доказани полезни свойства на алоето се съдържат в чистия гел, а не в кората и затова ФЛП изхвърля ненужните обвивки, като ги използва за естествен тор в плантациите с алое. Нашият гел не се вари. Варенето или пастьоризацията са по-евтини и по-бързи, но високите температури унищожават активните съставки. Ние използваме единствено температури по-ниски от тези за пастьоризация (известни като „хладно преработване“), за да гарантираме запазване на активното действие на ензимите. Хладната преработка напълно съхранява полезните вещества в състоянието, в което се намират непосредствено след откъсване на листата от растението. Така продуктите ни изцяло запазват полезните качества на алоето за по-дълго време.

 

 

Нюйоркските лаборатории по храните и лекарствата потвърждават, че гелът от алое вера на Форевър е „по същността си идентичен“ със суровия пресен гел. С други думи, да пиете нашия гел е като да откъснете листо от растението и да изгребете съдържанието му. Той се запазва пресен, полезен и в отлично състояние, благодарение и на специалната трипластова, рециклираща се бутилка. Нашият гел не е произведен от замразена суровина.

Някои компании твърдят, че предлагат „два пъти по-силни“ продукти, благодарение на замразяването, но ниските температури неизбежно влияят неблагоприятно върху естествения баланс на полезните съставки.100% стабилизираният гел от алое вера е ПЪРВАТА съставка на етикетите на нашите напитки, гел и лосиони. Ние не прибавяме по няколко капки алое в нашите продукти, за да убедим потребителите да ги купуват, а към свежото и полезно алое вера добавяме точно толкова от останалите съставки, колкото е необходимо за създаване на широка гама хранителни добавки и козметични продукти.

Нашата компания Aloe Vera of America стабилизира гела и създава самите продукти на малки партиди. Не поръчваме огромни количества алое веднъж или два пъти годишно, за да го чакаме да остарее. Можете да сте сигурни, че винаги ще получавате пресни и свежи продукти, произведени няколко седмици преди да пристигнат в продуктовите ни центрове по света. Тази „вертикална интеграция“ е ключово предимство на нашите продукти. Другите производители на продукти с алое, които разчитат на различни доставчици, непрестанно трябва да изследват суровините си преди производство на своите продукти, за да са сигурни, че качеството на алоето не се променя. Гаранция за поддържането на високо качество на алое във всеки продукт е одобрителният печат на Международния научен съвет за алое, който ще откриете на опаковките на голяма част от нашата производствена гама.

Съветът е създаден през 1981 г. и представлява асоциация, защитаваща производителите на продукти с алое вера от нелоялна конкуренция. Той е основан като независим регулаторен орган, финансиран от членските такси на всички производители, чиито продукти отговарят на съответните стандарти за качество и чистота. Мисията му е да защитава потребителите от недобросъвестни производители, които опорочават полезното алое с не нужни примеси, за да намалят разходите и да увеличат печалбите си. Две години след създаването му, в МНСА вече членуват 25 компании. Заедно те създават „морален кодекс“, както и програми за тестове и изследвания. За запазване на обективността независима лаборатория изследва чистотата и концентрацията на продуктите с алое вера. Компаниите, чиито продукти отговарят на високите стандарти на МНСА, получават сертификат и разрешение да използват одобрителния печат на съвета. Програмата за изследвания започва през 1985 г. Ние и нашата компания Aloe Vera of America знаем, че качеството на продуктите ни е недостижимо и подложихме суровия гел от алое вера и нектара с алое и боровинки на тестовете на МНСА.

В началото на 1986 г. официално е оповестено, че двата ни продукта са първите в света, които отговарят и дори надвишават високите стандарти на Международния научен съвет за алое. Така получихме правото да поставим одобрителния печат на МНСА на опаковката. Нашата цел винаги е била да бъдем лидери на пазара на алое вера и да предлагаме на клиентите си най-висококачествени продукти. От 1986 г. насам одобрителен печат на МНСА са получили голяма част от останалите ни продукти с алое, което може да се види на опаковките им. Въпреки претенциите на други компании, че продуктите им първи са предложили печата на МНСА на европейския пазар, неоспорим е фактът, че ФЛП получава одобрителния печат през 1986 г., а започва да продава продуктите си в Европа през 1988 г.

Сертифицирането от МНСА не е еднократно, а се подновява всяка година, като по този начин се гарантира, че производителят безкомпромисно поддържа високото качество на продуктите си. В МНСА членуват компании, които отглеждат алое, преработват го, произвеждат продукти с алое, маркетингови и застрахователни компании, доставчици на оборудване, търговски организации, лекари, учени и изследователи от над 60 държави.

 

 

Ето кои наши продукти носят одобрителния печат на МНСА:

алое активатор (Aloe Activator), гел за вана и душ с алое (Aloe Bath Gelly), нектар от алое и боровинки (Aloe Berry Nectar), крем за тяло с алое (Aloe Body Conditioning Creme), тонизиращ крем (Aloe Body Toner), успокояващ спрей с алое (Aloe First), загряващ лосион (Aloe Heat Lotion), балсам за коса с алое и жожоба (Aloe Jojoba Conditioning Rinse), шампоан с алое и жожоба (Aloe Jojoba Shampoo), течен сапун с алое (Aloe Liquid Soap), лосион с алое (Aloe Lotion), овлажняващ лосион с алое (Aloe Moisturizing Lotion), гел с алое и МСМ (Aloe MSM Gel), крем с алое и прополис (Aloe Propolis Creme), лосион за защита от слънце с алое (Forever Aloe Sunscreen), слънцезащитен спрей с алое вера (Aloe Sunscreen Spray), гел от алое вера (Aloe Vera Gel), алое вера гел (Aloe Vera Gelly), спрей с алое за домашни любимци (Aloe Vet Formula), ексфолииращ лосион (Exfoliating Cleanser), крем против бръчки около очите (Forever Alluring Eyes), нектар от алое и праскови (Forever Aloe Bits N’ Peaches), ексфолиант с алое (Forever Aloe Scrub), гел за коса с алое (Forever Aloe Styling Gel), крем за тен без слънце (Forever Aloe Sunless Tanning Lotion), джобно алое (Forever Aloe2Go), гел за зъби (Forever Bright Tooth Gel), крем за изсветляване на кожата (Forever Epiblanc), джобен фрийдъм (Forever Freedom2Go), напитка от алое при ставни проблеми (Forever Freedom), слънцезащитен крем (Aloe Sunscreen), маска за лице с морски екстракти (Forever Marine Mask), балсам за след бръснене (Gentleman’s Pride), защитен крем за лице (R3 Factor), възстановяващ нощен крем (Recovering Night Creme), хидратиращ тоник (Rehydrating Toner), балансиращ крем с алое (Sonya Aloe Balancing Cream), дълбоко овлажняващ крем (Sonya Aloe Deep Moisturizing Cream), алое ексфолиант (Sonya Aloe Deep-Cleansing Exfoliator), лосион с алое за почистване на грим (Sonya Aloe Eye Makeup Remover), подхранващ серум (Sonya Aloe Nourishing Serum), почистващ лосион за лице с алое (Sonya Aloe Purifying Cleanser), тоник за лице (Sonya Aloe Refreshing Toner), отпускащ душ гел (Relaxation Shower Gel), отпускащ масажен лосион (Relaxation Massage Lotion), хидратиращ шампоан „Соня“ (Sonya Hydrate Shampoo), хидратиращ балсам „Соня“ (Sonya Hydrate Conditioner), шампоан за обем „Соня“ (Sonya Volume Shampoo), балсам за обем „Соня“ (Sonya Volume Conditioner).

Освен всички тези продукти, сертифицирана от МНСА е и суровината, от която те се произвеждат, както и оборудването, фабриката и складовете ни. Вярваме, че сме успели да ви убедим колко много държим на качеството и вече не се съмнявате, че продуктите с алое вера на Форевър са най-добрите на пазара.

На интернет адрес www.iasc.org можете да видите пълен списък на настоящите членове на съвета, както и на всички сертифицирани продукти.

Източник: Информационен бюлетин "Форевър", бр. 60